Training Positief leidinggeven voor energie en prestatie (5 dagen)


Werkdagen kunnen hectisch zijn. Vaak is er meer werk dan tijd. Het vraagt mentale kracht van mensen om energiek, met plezier en resultaatgericht te blijven werken. 

Jouw rol als leidinggevende is dan cruciaal voor succes, vitaliteit én plezier. Als je weet hoe je jouw eigen positieve energie en die van je collega’s kunt aanboren en versterken, zorg je voor energie, motivatie en prestatie in jouw team.

Voor wie?

Voor leiders die geloven dat een energiek team beter presteert. En nu willen leren wat zij kunnen doen om energie, motivatie, zelfvertrouwen en veerkracht los te maken.

Resultaat

Tijdens de training leer je:

 • Hoe jouw gedrag invloed heeft op de fitheid en het werkplezier van je collega’s. En daarmee ook op de prestaties.
 • Hoe je constructief en optimistisch reageert op obstakels en tegenslag
 • Hoe jij ervoor zorgt dat medewerkers meer initiatief nemen
 • Hoe je doelen stelt die motiveren
 • Hoe je door jouw manier van communiceren zorgt voor werkrelaties die support en energie geven
 • Hoe je jouw eigen sterke kanten en die van je medewerkers herkent, waardeert en benut
 • Hoe je eigenschappen als zelfvertrouwen en veerkracht kunt versterken bij jezelf en je medewerkers
 • Hoe je energielekken kunt dichten door kleine aanpassing van werkgewoonten
 • Hoe jij dankzij positieve psychologie en positief leiderschap kunt sturen op vitaliteit en bevlogenheid


Schrijf je in Meer informatie Direct inspiratie


Inhoud

Dag 1

Op de eerste dag maak je kennis met wetenschappelijke achtergrond van Positieve psychologie en Positief leiderschap. Je leert een aantal kenmerkende en praktisch toepasbare methoden kennen. Zoals het Werkstressoren-en energiebronnenmodel, de Sterke kantenmethode en Psychologisch kapitaal. Met kennis van die modellen kan jij gemakkelijker:

 • Constructief reageren op collega’s die kampen met te hoge werkdruk en stress
 • Bijdragen aan positieve energie en bevlogenheid
 • Zien wat sterke kanten van jezelf en je collega’s zijn en daar waardering voor uit spreken
 • Oplossingsgericht reageren op obstakels
 • Collega’s stimuleren tot initiatief nemen
 • Collega’s coachen op stressbestendigheid en veerkracht

Van verschillende methoden plukken we op dag 1 het laaghangend fruit, zodat je direct aan de slag kunt. De andere trainingsdagen brengen verdieping.

Dag 2

Op dag 2 oefen je met het coachen van medewerkers. Hoe help je hen meer gebruik te maken van sterke kanten? Hoe stimuleer je het (zelf)vertrouwen, veerkracht, wilskracht en optimisme? Zodat mensen uitdagende klussen aandurven en vaak initiatief nemen.

Door de oefeningen krijg je zicht op de gewenste en onbedoelde effecten van jouw eigen gedrag. Je leert wat jij kunt doen om bij te dragen aan meer energie en motivatie en betere prestaties.

Dag 3

Positieve relaties die energie geven zijn cruciaal voor succes. Op dag 3 leer je wat jij kunt doen om positieve relaties op te bouwen met de mensen om je heen. Je leert hoe je verbinding maakt door goed te luisteren, hoe je gelijkwaardig communiceert en hoe je effectief kunt afspreken en aanspreken op een manier die de veiligheid, plezier en prestaties in het team ten goede komt.

Dag 4

Is een dag waarop we confrontatie niet schuwen. Je leert hoe je problemen met collega’s constructief kunt beschouwen. Hoe je conflicten respectvol aan gaat. En hoe je ondanks uitdaging en tegenslag, toch positieve doelen blijft stellen. Je oefent lastige gesprekken uit jouw praktijk met een trainingsacteur.

Dag 5

Op dag 5 doe je een Proeve van Bekwaamheid. Je presenteert en reflecteert met de groep op jouw ontwikkeling als positief leider. Je maakt een concreet toekomstplan voor positief leiderschap in jouw praktijk. Hoe laat jij de kracht van positieve psychologie voor je werken? De andere deelnemers en trainers denken creatief en constructief met je mee. Desgewenst maken we afspraken over intervisie of supervisie.

De training wordt verzorgd door hoofdtrainer Sabine Mur (organisatiepsycholoog) en co-trainers Mascha Weijers (communicatiedeskundige) en Peter van Klingeren (acteur en coach). Samen hebben zij jarenlange ervaring in het aansturen of begeleiden van teams.

Direct inspiratie

Wil je al direct aan de slag? Ontdek je eigen sterke kanten met deze wetenschappelijke vragenlijst. Lees de leiderschapsblogs van Sabine. Of haar artikel over het belang van energiebronnen op het werk.

Werkwijze

De trainingsdagen zijn praktisch en vol energie. Moderne inzichten uit de positieve psychologie over leiderschap en organisaties worden afgewisseld met persoonlijke opdrachten. We zoeken telkens naar mogelijkheden: wat is toepasbaar in jouw situatie en wat werkt goed voor jou? We werken plenair en in kleine groepjes. Je leert door te doen en door gesprekken met anderen. Omdat de groep bestaat uit 6 -10 mensen, hebben de trainers aandacht voor iedereen.

Praktische informatie

De training bestaat uit een (telefonisch) intakegesprek en 5 dagen (9.30 – 16.30), verdeeld over 4 maanden. Voor iedere bijeenkomst ontvang je een korte voorbereidende opdracht. Na elke bijeenkomst kan je in je eigen praktijk aan de slag met een zelfgemaakt actieplan en verdiepende opdrachten. Tussentijds is je trainer bereikbaar voor telefonische speedcoaching.

De training vraagt een investering van 50 uur en €2.450,- per persoon (indien toegestaan vrijgesteld van btw, inclusief materiaal en arrangement) en vindt plaats op een inspirerende locatie.

Deze training wordt vaak In Company verzorgd. Wil je sparren over mogelijkheden en maatwerk? Neem vrijblijvend contact op.

Data

Wil je meedoen? Neem contact op om te horen wanneer er een nieuwe groep start.

Schrijf je in

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
1

Teamsessies op maat

Wilt u samen met uw team zorgen voor meer energie, motivatie en prestatie?

In Company training op maat

In Company training op maat

Bureau voor Bevlogenheid maakt In Company trainingen op maat.

Wilt u kennismaken of advies?

Sabine Mur

Sabine Mur

Organisatiepsycholoog Adviseur en trainer

Neem contact op

Bureau voor Bevlogenheid

Aan de Bogen 9, 7431 HJ, Diepenveen
info@bureauvoorbevlogenheid.nl
+31 (0)6 48 50 08 45

Communicatiebureau: The Goodplace

Bureau voor Bevlogenheid gebruikt de standaard cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we cookies en scripts om socialmedia integratie op onze websites mogelijk te maken.
Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring