Positief leiderschap in de publieke sector


Een hoog verzuimcijfer, goede medewerkers die vertrekken of vacatures die niet vervuld worden. Steeds vaker vormen HR-uitdagingen ook een financieel risico voor de organisatie. En wat maakt het dat deze percentages in de publieke sector substantieel hoger liggen dan in de private? Wat ligt hieraan ten grondslag? Wat kan een publieke organisatie doen om als werkgever aantrekkelijk te zijn en blijven voor goed personeel? Hoe help je medewerkers gezond en met plezier te werken? Doe mee met deze training.

 

Inhoud

En wat maakt het dat deze percentages in de publieke sector substantieel hoger liggen dan in de private? Wat ligt hieraan ten grondslag? Wat kan een publieke organisatie doen om als werkgever aantrekkelijk te zijn en blijven voor goed personeel? Hoe help je medewerkers gezond en met plezier te werken?

Positieve organisatiepsychologie geeft op dit soort vraagstukken een wetenschappelijk onderbouwd antwoord voor de praktijk.

 

Doelstelling

In deze masterclass worden ideeën, modellen, tools en werkvormen aangereikt die gaan over intrinsieke motivatie, vitaliteit en bevlogenheid in publieke organisaties.

We gaan aan de slag met praktische werkvormen die je direct kunt toepassen in de eigen praktijk. We reflecteren drie niveaus: welke invloed heb ik op mijn eigen gemotiveerdheid? en als manager op de gemotiveerdheid van mijn team? En welke adviezen kan ik over dit thema geven aan (mede) directieleden?

Tijdens deze masterclass leer je wat positieve organisatiepsychologie is en wat je daarmee kunt in je werk als leidinggevende en sparringpartner van/in de directie We gaan specifiek in op manieren meer intrinsieke motivatie, vitaliteit en bevlogenheid te creëren in je team/organisatie, omdat uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit invloed heeft op gezondheid, werkplezier en prestaties. En daarmee ook op verzuim, verloop en je aantrekkelijkheid als werkgever.

 

Aan de orde komen:

  • Inleiding positieve organisatiepsychologie.
  • Wat is het en waarom is het relevant voor jouw team? Wat maakt medewerkers gemotiveerd?
  • Hoe kan je daarop sturen in een team? (o.a. zelf determinatietheorie van Deci & Ryan)
  • Hoe vergroot je de kans op bevlogenheid en verklein je de kans op burn-out in je team? (o.a. Werkstressoren en energiebronnen-model van Schaufeli en Bakker).
  • Met welke gedrag kan een leidinggevende bijdragen aan enerzijds veiligheid en verbondenheid en anderzijds uitdaging en ondernemerschap? (o.a. G. Kohrieser en K. Cameron)

Voorafgaand aan de masterclass ontvang je een korte voorbereidende opdracht. Je sluit de dag af met een concreet actieplan.

Bestemd voor Accountants (AA/RA's), (register)controllers (RC's), Certified Public Controllers (CPC's) en andere financiële professionals die werkzaam zijn bij of voor de overheden en organisaties in de (semi-) publieke sector. Deze cursus is ook geschikt voor controlerend accountants, adviseurs en interimmanagers die als financiële professional voor deze sectoren werkzaam zijn.

 

Locatie

De cursus vindt plaats in Mercure Hotel Amersfoort Centre in Amersfoort. Adres:

Mercure Hotel Amersfoort Centre
De Nieuwe Poort 20 te Amersfoort

Telefoonnummer: 0332851000
E-mailadres: sc@mhac.nl

 

Aanmelding

Meld je aan voor de workshop via de website van NBA Opleidingen via deze link


Schrijf je in

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
1

Teamsessies op maat

Wilt u samen met uw team zorgen voor meer energie, motivatie en prestatie?

In Company training op maat

In Company training op maat

Bureau voor Bevlogenheid maakt In Company trainingen op maat.

Wilt u kennismaken of advies?

Sabine Mur

Sabine Mur

Organisatiepsycholoog Adviseur en trainer

Neem contact op

Bureau voor Bevlogenheid

Schimmelpennincksingel 75, 7431 ZL Diepenveen
info@bureauvoorbevlogenheid.nl
+31 (0)6 48 50 08 45

Communicatiebureau: The Goodplace

Bureau voor Bevlogenheid gebruikt de standaard cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we cookies en scripts om socialmedia integratie op onze websites mogelijk te maken.
Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring