Terug naar het overzicht

Van werkdruk naar werkgeluk

Niemand wil een zeurpiet zijn en beginnen over de hoge werkdruk. Ook voor leidinggevenden is werkstress een heikel punt. Maar juist door er op een positieve manier over te spreken, kun je beter omgaan met werkdruk. Door nadruk te leggen op werkgeluk verhoog je de energie, motivatie en de prestatie. Ook als de werkdruk hoog is. Hoe je dit doet lees je in dit blog.

"Dat zou mijn baas moeten weten!" roepen bekenden uit als ik vertel wat voor werk ik doe. Toch zien de meeste medewerkers er tegen op om over aanhoudende werkdruk te praten, of over de gevolgen ervan voor hun energie, productiviteit en werkplezier. Logisch, niemand wil de zeurpiet zijn die daar over begint, niemand wil de zwakste schakel lijken. Ook voor leidinggevenden is werkdruk en werkstress een heikel onderwerp, aan de hoeveelheid werk kunnen ze vaak maar weinig veranderen.

Op naar meer werkgeluk

Geinspireerd door de positieve psychologie, draai ik zo’n gesprek over werkstress graag om. Als je samen praat over de momenten waarop je waarop je werkgeluk en werkplezier ervaart en onderzoekt waar je energie van krijgt, kom je sneller tot oplossingen die werken. Hoe dan?

Drie tips voor een gesprek dat energie geeft:
1. Als je merkt dat jullie gesprek opnieuw over werkdruk en werkstress gaat, stel dan voor om het eens over eens andere boeg te gooien.
2. Vraag de ander een verhaal te vertellen over een moment waarop hij of zij wél met rust, plezier of voldoening werkte. Analyseer welke factoren daarvoor zorgden. Stel vragen als: wat was je aan het doen? Wie waren nog meer betrokken? Wat waren kenmerkende omstandigheden? Wat was jouw bijdrage aan dit succesvolle moment? Wat is voor jou de kern van dit verhaal?
3. Brainstorm vervolgens samen hoe je meer kunt doen van datgene dat werkt. Denk simpel. Hou het klein. Begin vandaag nog! Juist de kleine veranderingen die door collega’s samen worden bedacht, hebben het grootste effect.

Meer weten?

Wil je meer weten over bevlogen werken en positieve psychologie of hoe je dit structureel in je organisatie kunt toepassen? Neem dan contact met me op.

Over Sabine Mur

Sabine Mur is organisatiepsycholoog bij Bureau voor Bevlogenheid. Zij begeleidt teams en organisaties naar meer werkgeluk, meer energie, betere motivatie en betere prestaties. Dit doet zij met training of teamcoaching, gebaseerd op positieve psychologie. Ook leidt zij professionals op in werken met positieve psychologie.

Wilt u kennismaken of advies?

Sabine Mur

Sabine Mur

Organisatiepsycholoog Adviseur en trainer

Neem contact op

Bureau voor Bevlogenheid

Schimmelpennincksingel 75, 7431 ZL Diepenveen
info@bureauvoorbevlogenheid.nl
+31 (0)6 48 50 08 45

Communicatiebureau: The Goodplace

Bureau voor Bevlogenheid gebruikt de standaard cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we cookies en scripts om socialmedia integratie op onze websites mogelijk te maken.
Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring