Terug naar het overzicht

Training over focus en aandacht helpt burn-out voorkomen

“Dankzij jouw training voorkomen we burn-outs en besparen we 60.000 euro per persoon.” Dat zei een opdrachtgever tegen me nadat ik aan 100 werknemers binnen zijn organisatie, een grote zorginstelling, mijn driedaagse training “Nooit meer te druk: focus in leven en werk” gaf. Wil jij ook burn-outs voorkomen, lees dan dit blog en kom meer te weten over mijn training.

Vertel eens een verhaal over een moment waarop je écht van betekenis was voor een collega, patiënt of jullie organisatie? Wat gebeurde toen? Wat was jouw bijdrage aan dat succesvolle moment? Met die vraag start mijn training ‘Nooit meer te druk: focus in werk en leven.’ Afgelopen maanden verzorgde ik deze driedaagse training voor ongeveer 100 werknemers van een grote zorginstelling. Het doel: regie krijgen over je werk en leven en er voor zorgen dat jij je aandacht en energie besteedt aan datgene wat jij het allerbelangrijkst vindt.

Meer motivatie en zelfvertrouwen

Mijn methode: drie dagen training met werkvormen uit de positieve psychologie, waarin de deelnemers onderzoeken welke invloed zij zelf hebben op de werkdruk en wat zij kunnen doen om meer plezier, voldoening of focus te vinden. De deelnemers doen verschillende opdrachten en die zorgen voor reflectie, experimenteren en het maken van keuzes. Door te zoeken naar wat wél werkt, ontstaat energie, motivatie en zelfvertrouwen. De deelnemers reageren enthousiast en ze komen in actie.

Positieve gezondheid

Vanzelfsprekend is mijn opdrachtgever blij met dit ‘goede’ gevoel onder zijn collega’s, maar daarnaast wil hij weten wat zijn investering oplevert. Hij wil effect meten. En daarom vullen de deelnemers na iedere bijeenkomst het spinnenweb voor positieve gezondheid in. Zo ontstaat een indruk van het bereikte effect. Wat blijkt? Gemiddeld genomen scoren deelnemers iedere bijeenkomst hoger op lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren. Hun ervaren positieve gezondheid neemt dus toe in de periode dat zij de training volgen.

Burn-out voorkomen

En verder redeneert mijn opdrachtgever: “Door deze training voorkomen we burn-outs. Veel mensen gooien geïnspireerd door de training het roer om: ze gaan gezonder werken en leven. Anderen besluiten intensievere begeleiding te volgen. Tenslotte zijn er ook mensen die zich kort ziek melden. Maar al met al zie ik concrete gevallen waarbij we langdurig verzuim door burn-out voorkomen. En daarmee besparen we gemiddeld 60.000 euro per persoon.”

Meer weten?

Wens jij ook meer voldoening, focus en rust? Voor jezelf, je team of organisatie? Wil je gezondere werknemers en minder burn-outs? Neem dan contact met op: ik denk graag met je mee.

Over Sabine Mur

Sabine Mur is organisatiepsycholoog bij Bureau voor Bevlogenheid. Zij begeleidt teams en organisaties naar meer werkgeluk, meer energie, betere motivatie en betere prestaties. Dit doet zijn met training of teamcoaching, gebaseerd op positieve psychologie. Ook leidt zij professionals op in werken met positieve psychologie.

Wilt u kennismaken of advies?

Sabine Mur

Sabine Mur

Organisatiepsycholoog Adviseur en trainer

Neem contact op

Bureau voor Bevlogenheid

Schimmelpennincksingel 75, 7431 ZL Diepenveen
info@bureauvoorbevlogenheid.nl
+31 (0)6 48 50 08 45

Communicatiebureau: The Goodplace

Bureau voor Bevlogenheid gebruikt de standaard cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we cookies en scripts om socialmedia integratie op onze websites mogelijk te maken.
Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring