Terug naar het overzicht

Inspireer en motiveer je team in vier stappen

Betere prestatie door motiverende doelen

‘Hoe zorg ik ervoor dat mijn team net zo graag resultaat wil halen als ik? Het lijkt wel alsof niemand hetzelfde vuur voelt als ik…verzucht een ondernemer wiens organisatie ik begeleid.’

 

Ehm tja. Vervelend nieuws: dat is ook zo. Zelfs de meest betrokken werknemers zijn meer betrokken uit eigenbelang, dan uit belang voor de organisatie. Ze voelen vuur voor de organisatiedoelen als ze er iets doen dat zij zelf belangrijk vinden.

 

Is dat erg? Helemaal niet. Je kunt er maar beter rekening mee houden als je doelen stelt voor je organisatie. Deze vier stappen helpen je op weg.

 

Stap 1. Wilskracht aanboren

Stel je voor. Je wil met je team een bepaald resultaat bereiken. Een resultaat dat in positieve zin afwijkt van wat je al doet. Je hebt dus ieders inspanning nodig. Hoe zorg je er dan voor dat iedereen zijn best doet om bij te dragen aan dat doel? Door aan te sluiten bij ieders individuele intrinsieke motivatie. Om dat voor elkaar te krijgen moet je doelen stellen die verder gaan dan enkel het bedrijfsresultaat. Je moet zoeken naar doelen die interessant voor de mensen die het in de praktijk moeten doen.

 

Wat maakt inspanning leveren de moeite waard? Als je iets kunt bereiken dat waardevol is (op een andere manier dan geld). Misschien kan iemand uit jouw team door zijn/haar bijdrage nieuwe kennis opdoen of een sterke kant van zichzelf ontwikkelen. Profilering binnen de organisatie of samen werken met leuke collega’s zijn meer voorbeelden van zaken die waardevol zijn voor werknemers.
Daarnaast raken mensen gemotiveerd als de inspanning zinvol is voor het grotere plaatje. Bedenk daarom ook hoe het doel positief bijdraagt aan de maatschappij. Op welke manier kunnen jullie ervoor zorgen dat het gewenste bedrijfsresultaat gehaald wordt én bijdragen aan een betere wereld?

 

Stap 2. Positieve energie genereren

Formuleer het doel ambitieus maar haalbaar. Je zit goed als je het gevoel krijgt dat het doel haalbaar is als je écht enorm je best doet. Het doel dat je met je organisatie wil bereiken formuleer je in een taal die aansluit bij je team. Want zij moeten er energie van krijgen! Tenslotte is belangrijk dat je het doel positief formuleert. Zeg wat je wil bereiken in plaats van wat je niet meer wil zien.

 

Stap 3. Organiseer een brainstrom

Denk met je team na over verschillende manieren waarop je het doel kunt bereiken. Dat betekent niet dat je al die manieren straks ook moet uitvoeren. De brainstorm heeft een belangrijk effect op het zelfvertrouwen en de motivatie van het team. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Als je team zich daarvan bewust is, zullen ze zelfverzekerder zijn en flexibeler van geest. Zo gaat je organisatie beter om met tegenslag of plotselinge veranderingen die kunnen optreden.

 

Stap 4. Monitoren en anticiperen

De organisatiedoelen zijn gesteld en het team is intrinsiek gemotiveerd om keihard aan de slag te gaan. Maar hebben jullie ook nagedacht hoe het succes er concreet uitziet? Om succes te vieren moet je weten hoe het eruit ziet. Maak iemand verantwoordelijk voor het monitoren ervan. Zo kun je bijsturen als de resultaten tegenvallen óf juist heel erg goed zijn. Beide scenario’s zijn namelijk een reden om je doelen bij te stellen. Je hebt immers haalbare en ambitieuze doelen nodig voor motivatie en resultaat.

 

Positieve psychologie

Deze vier stappen komen uit de positieve psychologie en zijn gebaseerd op theorieën over positief leiderschap, hoop en creativiteit. Deze boeken inspireerden mij tot deze blog:

- Positief leiderschap in de praktijk van Kim Cameron

- Optimisme hoop veerkracht zelfvertrouwen van Matthijs Steeneveld

- Creativiteit Hoe? Zo! Van Ygor Byttebier

 

Meer weten?

Wil jij meer energie, motivatie en prestatie in jouw organisatie? En leren hoe je daar als leidinggevende op stuurt? Doe mee met de Masterclass positief leidinggeven of neem voor advies contact op. Ik denk graag met je mee.

 

Over Sabine Mur

Sabine Mur is organisatiepsycholoog en eigenaar van Bureau voor Bevlogenheid. Zij begeleidt teams en organisaties naar meer werkgeluk, betere motivatie, betere samenwerking en betere prestaties. Dit doet zij met training of team-coaching, gebaseerd op positieve psychologie.

 

Wilt u kennismaken of advies?

Sabine Mur

Sabine Mur

Organisatiepsycholoog Adviseur en trainer

Neem contact op

Bureau voor Bevlogenheid

Schimmelpennincksingel 75, 7431 ZL Diepenveen
info@bureauvoorbevlogenheid.nl
+31 (0)6 48 50 08 45

Communicatiebureau: The Goodplace

Bureau voor Bevlogenheid gebruikt de standaard cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we cookies en scripts om socialmedia integratie op onze websites mogelijk te maken.
Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring