Terug naar het overzicht

De chief happiness officer

Heb jij al van de chief happiness officer gehoord? Dat is een nieuw beroep, dat steeds belangrijker wordt voor het succes van organisaties. De chief happiness officer (CHO) draagt net als andere chiefs bij aan goede bedrijfsresultaten. Hij of zij doet dat door te zorgen voor geluk op de werkvloer. Ofwel, door te zorgen voor een organisatie waar mensen plezier hebben in het werk, leren, presteren en energiek zijn.

Hoe dan? Elke van Hoof (een Vlaamse professor die onderzoek doet naar stress, burn-out, vitaliteit, veerkracht en werkgeluk) beschrijft in haar toegankelijke boek ‘De chief happiness officer’ (2017, Lannoo Campus) hoe een strategisch werkgeluksbeleid eruit kan zien. En ook hoe iedere (team)manager daar dagelijks bij kan dragen aan geluk op de werkvloer.

Snelle verandering vraagt om veerkrachtige mensen

De eerste hoofdstukken beschrijven hoe externe omstandigheden (zoals een grillige, onvoorspelbare markt en nieuwe wetgeving) organisaties en de mensen die daar werken continue uitdagen om zichzelf anders te organiseren. Om zulke snel op elkaar volgende veranderingen aan te kunnen, moeten mensen veerkrachtig zijn. En op een positieve manier betrokken blijven bij het werk en de organisatie.

Vitaliteit, bevlogenheid, werkgeluk

In de daaropvolgende hoofdstukken licht Van Hoof enkele wetenschappelijke modellen over o.a. stress, burn-out, bevlogenheid en vitaliteit toe. Vervolgens laat ze zien hoe je een strategisch beleid voor het vergroten van werkgeluk in jouw team of organisatie ontwikkelt. In alle hoofdstukken geeft Van Hoof concrete tips en handige checklists. Na het lezen van dit boek weet je welke factoren relevant zijn bij het sturen op werkgeluk en ook hoe je in het dagelijks werk bijdraagt aan het ontstaan ervan.

Dit maakt ‘De chief happiness officer’ in mijn ogen een leuk en relevant boek voor HR-professionals en (team)managers. Want hoewel ik de komst van een chief happiness officer op strategisch niveau omarm, pleit ik er voor dat iedere (team)manager bewust stuurt op werkgeluk. Niet uit verwennerij, maar juist om goede resultaten te halen. Op korte en lange termijn.

Meer weten?

Wil jij leren hoe je werkgeluk in jouw team of organisatie vergroot? Neem dan contact op. Ik adviseer je graag!

Over Sabine Mur

Sabine Mur is organisatiepsycholoog en eigenaar van Bureau voor Bevlogenheid. Zij begeleidt teams en organisaties naar meer werkgeluk, meer energie, betere motivatie en betere prestaties. Dit doet zij met training of teamcoaching. Of als Chief happiness officer ad interim. Tenslotte leidt zij managers en HR-professionals op in werken met positieve psychologie.

Wilt u kennismaken of advies?

Sabine Mur

Sabine Mur

Organisatiepsycholoog Adviseur en trainer

Neem contact op

Bureau voor Bevlogenheid

Schimmelpennincksingel 75, 7431 ZL Diepenveen
info@bureauvoorbevlogenheid.nl
+31 (0)6 48 50 08 45

Communicatiebureau: The Goodplace

Bureau voor Bevlogenheid gebruikt de standaard cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we cookies en scripts om socialmedia integratie op onze websites mogelijk te maken.
Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring